Kecskemét

Budai u. 1.

Telefon

06-30-7-160-160

Reflexzóna terápia

A reflexzóna terápia empirikus módszerek közé tartozik. A legrégibb kezelési módok egyike, 5000 éves múltra tekint vissza.

Ez a technika egyaránt alkalmas a prevencióban, orvosi kezelések kiegészítőjeként, rehabilitációra és állapotfelmérésre.

A reflexpontok masszázsával az energiapályákon, idegvégződéseken reflexhatást váltunk ki a belső szervekben. A reflex akaratunktól független ösztönös reakció az adott ingerre. Az inger hatására elektrokémiai impulzus jön létre, ez lesz, ami megváltoztatja a hibás kódot, amely eljut a központi idegrendszerbe és ezzel egy időben az adott szervhez. Ez mindaddig tart, míg beindul a szervezet öngyógyító mechanizmusa.

Mindegyik reflexpont holografikusan tartalmazza a teljes szervezet információit. Amíg a szervezet szabályozó rendszere működik, a betegségfolyamat helyreállítható. A szervezet működése és az anatómiai elváltozások is visszatükröződnek a reflexpontokon. Ezért használhatók állapotfelmérésre ezek a pici területek Pl. belső aranyérnél a belső boka alatt elszíneződés látható.

A reflexzóna terápia  módszere – a gyógyszerek káros mellékhatásai helyett – a következő pozitív élettani hatásokat váltja ki:

Idegrendszeri  hatás: Különféle stresszes problémák, az idegrendszer működési zavarainál.

Fájdalomcsillapítás: A szervezet saját fájdalomcsillapító anyagát, az endorfint aktiválja, amely 5-10-szer erősebb, mint a morfium!

Vérkeringést befolyásoló hatás. Keringési probléma lehet pl.: visszér, aranyér vérnyomás. Segíthet az  erek rugalmasságánál, a sejtek oxigénellátásánál, a méreganyagok gyors elszállításánál.

Nyirokkeringést, immunrendszert befolyásoló és méregtelenítő hatás: A rendellenes működés miatt a nyirokfolyadék koncentráltan tárolja a méreganyagokat, bomlástermékeket, hormon származékokat. Kezelésükkel a szervezet kiegyensúlyozott működését támogatjuk, a méregtelenítésre való rásegítéssel, valamint az immunrendszer működését is segíthetjük.

Emésztőrendszeri-méregtelenítő hatás: A méregtelenítő szervek kezelésével: máj,belek, vese, tüdő, bőr, testnyílások, fokozódik a méreganyagok kiválasztása, hiszen a salak és méreganyagok gátolják az egészséges anyagcserét,illetve az alapregulációt.

Hormon-rendszerihatás: A hormonrendszer a szervezet kémiai anyagainak vérbe jutását szabályozza. Hormonszervek pl. pajzsmirigy, hasnyálmirigy, petefészek, méh, prosztata, mellékvese, hipofízis, hypotalamusz. Reflexzóna terápiával befolyásolni tudjuk a belső elválasztású mirigyek tranzakciós, koordináló tevékenységét.

Lazító, feszültségoldó és harmonizáló hatás: Testi, lelki és energetikai szinten egyaránt hatásos, Az izmokban felhalmozott negatív élmények, görcsök  oldódnak, nő a stressz tűrő képesség és az egész szervezet energetikailag feltöltődik, kiegyenlítődik.

Bejelentkezés

[kc_contact_form7 _id="636436" slug="bejelentkezes" css_custom="{`kc-css`:{}}" css_hover_custom="{`kc-css`:{}},{`kc-css`:{}}"]

További szolgáltatásaink

Akupresszúra

Kínai Pentagram Regeneráció